Beste robotmaaier 2020

We dromen allemaal van een mooi strak gazon in de achtertuin. Maar om een strak gazon in de tuin te krijgen bent u flink wat tijd en geld kwijt aan onderhoud. Wekelijks bent u tijdens het hoogseizoen al snel een paar uur per week kwijt om uw gazon mooi groen te houden.

Wat is de beste robotmaaier?

Een mooi alternatief voor het onderhouden van uw gazon is een robotmaaier. Om uw gazon mooi te houden moet u meerdere keren per week maaien. Een robotmaaier kan deze taak van u overnemen. Dit resulteert uiteindelijk in een mooi strak gazon.

Het nadeel is wel dat u flink wat geld moet neerleggen voor u een robotgrasmaaier in uw bezit heeft. Omdat het een flinke investering is, wilt u wel de beste robotmaaier aanschaffen. Soms lijkt een robotmaaier perfect, maar vallen het resultaat en de kwaliteit in de praktijk tegen.

Het is daarom belangrijk om vooraf te kijken waar u precies op moet letten. U weet zo precies wat u in huis haalt. Er zijn een aantal belangrijke punten die wij voor u op een rijtje gezet hebben bij het vinden van de beste robotmaaier:

  • Garantievoorwaarden
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Technische prestaties
  • Bedieningsgemak
  • Gazonoppervlak
  • Ervaring en innovatie vanuit de fabrikant
Wat is de beste robotmaaier
Robomow robotmaaier

Robotmaaier Robomow

Bij Gardant hebben we zelf verschillende tests uitgevoerd om de beste robotmaaiers te selecteren. Zo weten we precies welke robots het beste werken voor onze klanten. Met de merken Robomow en Husqvarna hebben wij de beste ervaring. Vooral met het merk Robomow boeken we goede resultaten bij onze klanten.

Robomow is de absolute marktleider en pionier op het gebied van robotmaaiers. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in het maken en produceren van robotmaaiers. In de praktijk merk je de ruime ervaring direct vanwege de goede prestaties die de maaier neerzet.

Robomow investeert nog steeds in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve robotmaaiers. Een goed voorbeeld hiervan is de Robomow RS635 Pro SV. Deze robotmaaier is voorzien van RoboVision. RoboVision kan o.a. huisdieren detecteren en dit maakt het maaien van gras een stuk veiliger.

Nog een reden waarom wij tevreden zijn over Robomow is het uitstekende service beleid. Als er iets mis is met de robotmaaier komen ze altijd met een oplossing en wordt de garantie op een professionele manier afgehandeld.

Robomow prijs

Het enige minpunt dat wij kunnen bedenken bij Robomow is de prijs. De investering in een robotmaaier van dit merk is hoog. Daar staat wel tegenover dat u er een hoop voor terug krijgt. De maaiprestaties zijn in verhouding beter dan bij andere merken en u krijgt een uitstekende garantie erbij.

In de praktijk zien we ook dat de robotmaaiers van Robomow een langere levensduur hebben vergeleken met vergelijkbare modellen. U heeft dus langer plezier van uw nieuwe robotmaaier. Met als resultaat dat u de investering sneller terugverdient.

Een extra pluspunt is het gebruiksgemak. Via een speciale app kan u met uw smartphone uw robot bedienen en inplannen. U kan zo extra maaibeurten inplannen of aangeven op welke dagen en tijden van de week uw robot aan de slag mag.

Bent u benieuwd welke robotmaaier geschikt is voor uw tuin? Wij kunnen u hierin uitstekend adviseren. Dit is namelijk afhankelijk van het formaat van uw gazon en de inrichting van uw tuin. Een aantal robotmaaiers hebben wij al voor u op een rijtje gezet.

Robomow prijs

Robotmaaier tot 1000m2

Heeft u een gazon tot 1.000 m2? Wij adviseren dan de Stihl RMI 422P/PC of de Robomow RC 308 Pro. Dit zijn wat ons betreft de beste robotmaaiers. Deze robotmaaiers zijn volledig geautomatiseerd en vertrekt zelfstandig uit het laadstation. U kan zelf voorprogrammeren op welke dagen en tijden uw gazon gemaaid wordt. Aan het einde van de maaibeurt keert de robot weer terug naar het basisstation.

Een groot pluspunt is het gebruiksgemak van de robot. Het is niet ingewikkeld om de robot in te stellen. Dit doet u via het bedienpaneel op de robotmaaier of via een gebruiksvriendelijke app op uw smartphone. U hoeft enkel het formaat van uw gazon aan te geven en een starttijd in te vullen. De rest doet de robot helemaal zelf.

Dankzij een speciale installatiekit kan u met begrenzingsdraad aangeven waar uw gazon precies ligt. U hoeft uw robot hierdoor niet met de hand te programmeren. Binnen de kortste keren is uw robotmaaier ingesteld en wordt uw gazon netjes onderhouden.

De maaiprestaties van zijn ook uitstekend. De robot maakt gebruik van een speciale recycling techniek, waardoor het gras kort blijft en hergebruikt wordt als bemesting. U hoeft het gras dus niet achter de robot aan op te ruimen.

Deze robotmaaiers zijn de perfecte oplossing voor een tuin tot 1.000 m2.

Robotmaaier tot 1000m2
Robotmaaier tot 1000m2
Robotmaaier voor een grote tuin

Robotmaaier tot 4000m2

Heeft u een extra groot gazon van 2.000 m2 tot 4.000 m2? Dit is geen enkel probleem voor de Stihl 632P/632PC of Robomow RS635 Pro. Dit zijn de beste robotmaaiers voor grote gazons. De robots zijn uitgerust met diverse sensoren om het maaien eenvoudiger te maken.

Het gras wordt standaard tussen de 20 en 80 mm hoogte gehouden afhankelijk van uw eigen instellingen. Het afstellen van de robot doet u eenvoudig zelf via het bedienpaneel of een app. U geeft hiermee precies aan wanneer het gras gemaaid wordt en op welke tijdstippen.

De robot is volledig automatisch en regelt alles zelf. Zo laadt hij zichzelf op bij het basisstation waaruit hij vertrekt om het gras te maaien. Na afloop keert hij weer netjes terug. Bij de installatie geeft u met begrenzingsdraad eenvoudig aan waar uw gazon ligt. Zo weet de robotmaaier precies waar hij moet maaien.

U hoeft het gemaaide gras na afloop ook niet meer op te ruimen. De robot recyclet automatisch het gras tot bemesting en bemest het gras ermee. Zo wordt uw gazon automatisch volledig verzorgd met één van de beste robotmaaiers van dit moment.

De robot is uiteraard ook voorzien van diverse sensoren zoals een anti diefstal, regen, optil, val en heuvel detectie. Hierdoor weet de robot alles over uw gazon en tuin. Daarnaast detecteert hij voorwerpen en huisdieren en gaat hij hier netjes omheen. Dankzij een ingebouwde GPS sensor (bij de Stihl 632PC en de Robomow RS635 Pro) weet u ook precies waar uw maaier zich bevind.

Heeft u uitzonderlijk hoog gras? Dan kan de robotmaaier een turbo modus gebruiken. Hiermee wordt zelfs het hoogste gras weer netjes kort gemaaid. Daarna zal de robot automatisch uw gazon in de perfecte staat onderhouden.

Robotmaaier tot 4000m2
Robotmaaier tot 4000m2

Vrijblijvend advies

Bent u benieuwd welke robotmaaier het beste geschikt is voor uw tuin? Gardant adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw tuin. Hierbij houden we rekening met het formaat, maar ook de indeling van uw tuin. We kijken graag naar de beste robotmaaier voor uw gazon.

Vrijblijvend advies over robotmaaier
Onze merken
Stihl robotmaaier
Robomow robotmaaier
Gardena robotmaaier
Viking robotmaaier